Wijn en spijs

/Wijn en spijs
Wijn en spijs2018-10-02T10:28:22+00:00

Wijn bij Oesters

De meeste mensen drinken witte wijn bij oesters. Dat is ook logisch want oesters hebben een droge frisse wijn nodig. Omdat oesters een delicate smaak hebben moet de wijn dat ook hebben. Daarnaast past een wijn met mineraliteit helemaal bij de ziltige smaak van oesters.

Welke wijn bij BBQ?

Wanneer het weer warmer wordt halen veel mensen de barbecue tevoorschijn. In veel gevallen past daar ook een lekker glaasje wijn bij. De vraag is natuurlijk welke wijn je daar het beste bij kan drinken? In veel gevallen zal er bij wis witte wijn gedronken worden en rode wijn bij een stuk vlees. Maar uiteraard valt er veel meer [...]

Wijn bij asperges

Welke wijn serveert u bij asperges? Klassiekers als Pinot Blanc en Pinot Gris gaan uitstekend samen met asperges. Maar er zijn meer wijnen die heerlijk smaken in combinatie met het witte en groene goud. Een selectie van de lekkerste aspergewijnen. Zelf uitproberen Er zijn 2 goede redenen om eens te experimenteren met een andere wijn. Ten eerste worden asperges [...]

Wijn bij mosselen

Wijn bij mosselen is een heerlijk en spannende combinatie. Wel blijkt het voor veel mensen niet eenvoudig om een goede wijn bij mosselen te combineren. Over het algemeen worden mosselen gecombineerd met witte wijn. Hoe moet je kiezen? Hoewel de te kiezen wijn ook te maken heeft met de bereidingswijze is in grote lijnen wel aan te geven welke [...]

Wijn bij kaasfondue

Wijn en kaas zijn terecht een klassieke combinatie. Wijn bij kaasfondue is dat natuurlijk ook maar werkt op het gebied van combineren wel iets anders. Uiteraard maakt het uit welke kaas je met welke wijn combineert. Veel kazen en wijnen passen zo goed bij elkaar dat de smaken elkaar versterken. Een klein beetje meer aandacht voor de keuze van [...]