Wijn en spijs

Wijn is echt een drank om te combineren met eten. Daarom wordt ook wel gesproken over de combinatie van wijn en spijs. Terwijl veel andere dranken zoals frisdrank het meeste eten overheerst, kan wijn echt iets aan een maaltijd toevoegen. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om wijn en spijs te combineren.

white wineWijn bij asperges

Welke wijn serveert u bij asperges? Klassiekers als Pinot Blanc en Pinot Gris gaan uitstekend samen met asperges. Maar er zijn meer wijnen die heerlijk smaken in combinatie met het witte en groene goud. Een selectie van de lekkerste aspergewijnen.

Wijn bij mosselen

Wijn bij mosselen is een heerlijk en spannende combinatie. Wel blijkt het voor veel mensen niet eenvoudig om een goede wijn bij mosselen te combineren. Over het algemeen worden mosselen gecombineerd met witte wijn.

Wijn bij oesters

De meeste mensen drinken witte wijn bij oesters. Dat is ook logisch want oesters hebben een droge frisse wijn nodig. Omdat oesters een delicate smaak hebben moet de wijn dat ook hebben. Daarnaast past een wijn met mineraliteit helemaal bij de ziltige smaak van oesters.

 

wijn en kaas
wijn en asperges
wijn en chocolade
wijn en eend
wijn en foie gras
wijn en fazant
wijn en fruit
wijn en garnalen
wijn en gerecht varkenswangetjes
wijn en haring
wijn en hertenbiefstuk
wijn en ijs
wijn en kreeft
wijn en lever
wijn en lamsvlees
wijn en lasagne
wijn en mosselen
wijn en noga
wijn en nootjes
wijn en noten
wijn en olie
wijn en oesters
wijn en ossobuco
wijn en paella
wijn en pasta
wijn en parelhoen
wijn en pizza
wijn en quiche
wijn quiche lorraine
wijn en risotto
wijn en tomaten
wijn en vis
wijn en vlees
wijn en varkenshaas