Regelmatig krijg ik de vraag op welke manier deze website is gebouwd. Welke software heb ik gebruikt en zijn er handige tools om aan te raden? Inmiddels verwijs ik naar deze pagina waarop ik aangeef welke tools ik gebruik en heb gebruikt voor de bouw van deze website.

WordPress

Als Content Management systeem gebruik ik WordPress. Eerder gebruikte ik Textpattern. De veelziijdigheid van WordPress en de mogelijkheid om gebruik te maken van Woocommerce maakte voor mij veel uit. Daarom ben ik een paar jaar geleden overgestapt op WordPress. Het enige nadeel is dat het langzamer is dan Textpattern. Uiteindelijk heb ik er meer voordeel van.

Avada

Als basis voor mijn website gebruik ik Avada. Het is een prettig thema met veel mogelijkheden. De verschillende pagina’s zijn te bouwen met de Fusion Builder. Het werk heel intuïtief. Het thema is te koop via Themeforest. Naast de veelzijdigheid is de support van Avada ook goed. Door de grote hoeveelheid gebruikers zijn er ook veel antwoorden op je vragen te vinden op het internet.

Plugins

CSS Hero

WP Rocket

SEO software

Voor de optimalisatie van mijn pagina’s en het bijhouden van mijn rankings gebruik ik SEO Powersuite. Ik weet dat er een heel veel soorten tools beschikbaar zijn en ik heb er ook een heel aantal gebruikt.

Hosting

Stockphotos

Shutterstock, Dreamstime, Istockphotos

CSS Hero

CSS Hero 3 is the definitive WordPress plugin to easily customize the look of your site, with an easy and intuitive point and click interface. CSS Hero allows visual customization of any element of your site, all from your frontend. Live. CSS Hero allows you to easily edit, preview and control how your site displays on desktop and handheld devices. Use standard breakpoints or your custom ones. Simply mouseover and click the element you want to edit and adjust it to fit your needs, live! CSS Hero is a live WordPress Theme editor that works without modifying any of your theme files. It is widely compatible with many environments and it is built to be light and tolerant. From a technical standpoint, CSS Hero only generates and enables a single, static extra CSS stylesheet that cleanly overrides your Theme’s original stylesheet.

WordPress Theme Editor

WP Rocket

Get ready to partner with the leading WordPress caching plugin. WP Rocket is a premium WordPress plugin that  makes websites load fast easily, in a few clicks. Over 300,000 websites are already boosted by WP Rocket. It’s recognized as the most powerful caching plugin by WordPress experts, and  also the best rated premium caching plugin.

Vimexx

Vimexx wordt gezien als de beste provider van Nederland. Op verschillende vergelijkingssites is Vimexx uitgeroepen tot de beste provider. Mijn ervaring is dat Vimex inderdaad betaalbare en goede service verleent. De hosting is snel en betaalbaar. Daarnaast is de support goed. Ik had regelmatig hulp nodig en ben eigenlijk alle keren goed geholpen. Wat mij betreft een hele fijne provider en zeker een aanrade.

Toolset

Een erg handige en uitgebreide serie van plugins is Toolset.

TradeTracker

TradeTracker is een bedrijg gericht op inkomsten via affiliate. Op deze website kom ik zo voor een groot gedeelte aan mijn inkomsten.