Pommard is misschien wel de meest bekende wijnstreek van de Bourgogne. De wijnen hebben een uitstekende reputatie. Côte de Beaune geeft meestal lichtere en soepele wijnen van de Cote de Nuits, maar Pommard is de grote uitzondering. Zijn rijkere bodem zorgt voor koppige, donkere, tanninerijke rode wijnen, waarvan sommige nooit hun eerste schonkigheid verliezen. De beste, van bijvoorbeeld Domaine du Comte Arnand en Domaine de Courcel, zijn even gestructureerd en houdbaar als die van Cote de Nuits Gevrey Chambertin of Nuits-St-Georges. De beste premier crus zijn gewoonlijk Rugiens en Épenots en moeten vaak minstens 8 jaar rijpen.
Kleur, geur en smaak
De wijnen hebben een intens rode kleur en geuren heel krachtig naar zwarte kersen, kruiden en leer. Het zijn volle vettige wijnen met veel kracht. De wijnen zijn goed te combineren met rood vlees, gegrild wild en gevogelte. Daarnaast past de wijn natuurlijk goed bij een Bourgondische stoofschotel. Wanneer je de wijn met kaas wilt combineren moet je dit doen bij kazen met een stevige smaak.