Pauillac

Pauillac wordt door velen als de hoofdstad van de wijn van the Médoc beschouwd. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Lesparre-Médoc. De gemeente is vooral beroemd vanwege de drie premiers crus: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite-Rothschild en Château Latour.

Kleur, reuk en smaak

De stijl van de Pauillac wijn is elegant en zeer geconcentreerd. De meeste wijnen hebben een hoog gehalte cassis door de aanwezigheid van de Cabernet Sauvignon.

Druiven

De belangrijkste druiven zijn Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Daarnaast worden Carmenère, Petit verdot en Malbec gebruikt.

Topproducenten van Pauillac

In Pauillac zijn er 18 domeinen met een classificatie. Grand Cru Classé. De top hiervan zijn: Lafite Rothschild, Latour, Mouton Rothschild, Pichon-Longueville Baron, Pichon-Longueville Lalande, Duhart-Milon, Lynch Bages, Lynch Moussas, Pontet Canet, Haut-Bages-Libéral, Pibran, Clerc-Milon, Grand-Puy-Lacoste, Batailley.

Het terroir van Pauillac

De wijngaarden die langs de rivier liggen hebben kiezellagen die nergens dieper zijn dan in Pauillac. Verder landinwaarts is het kiezel meer vermengd met zandsteen. Daarnaast ontbreekt de ijzeroerlaag waardoor de regen dat in de wijngaarden valt snel afgevoerd wordt.

 

Comments are closed.