Nero d’avola is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en dus met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. Er zijn drie soorten liefhebbers van deze druif:
– Sommige producenten zweren bij een pure, niet-geblende nero d’avola. Als solozanger vinden we de kruidige (denk aan syrah) maar fruitige nero d’avola in tal van appellaties terug.
– Sommige producenten achten de vaste band met de druif frappato optimaal. De reden hiervoor ligt voor de hand: hoewel frappato delicate wijn geeft, brengt het geparfumeerde florale en zachtfruitige toetsen met zich mee in de aard van gamay, wat een perfecte aanvulling vormt op het wilde karakter van nero d’avola.
– Een laatste groep producenten blenden nero d’avola graag met internationale rassen zoals cabernet sauvignon.

Populaire wijnen van Nero d’Avola

Sicilië | Italië

Torrelli Catarratto-Pinot GrigioSiciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Nero d’Avola en Nerello Mascalese, genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en en de …

8.99