Nero d’avola is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en dus met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. Er zijn drie soorten liefhebbers van deze druif:
– Sommige producenten zweren bij een pure, niet-geblende nero d’avola. Als solozanger vinden we de kruidige (denk aan syrah) maar fruitige nero d’avola in tal van appellaties terug.
– Sommige producenten achten de vaste band met de druif frappato optimaal. De reden hiervoor ligt voor de hand: hoewel frappato delicate wijn geeft, brengt het geparfumeerde florale en zachtfruitige toetsen met zich mee in de aard van gamay, wat een perfecte aanvulling vormt op het wilde karakter van nero d’avola.
– Een laatste groep producenten blenden nero d’avola graag met internationale rassen zoals cabernet sauvignon.

Populaire wijnen van Nero d’Avola

| Italië

Feudo Arancio Nero d’Avola, Italië, Rode Wijn, 2016



✓ Intense wijn✓ Combinatie bessen, aardbeien en granaatappel✓ Karakterwijn

8.99



| Italië

Fuedo Arancio Stemmari Nero d’Avola, 2015, Sicilië, Italië, Rode Wijn



✓ Aroma’s van zwarte bessen en chocolade✓ Evenwichtige, fruitige smaak✓ Intensieve, goed gestructureerde afdronk

9.99



|

Adria Vini Il Meridione Nero d’Avola, Sicilië, Rode Wijn, 2016



✓ Intens, fruitig karakter✓ Rode vruchten en chocolade✓ Licht rokerig karakter

7.99 6.99



| Italië

Firriato Harmonium Nero d’Avola, 2013, Sicilië, Italië, Rode Wijn



✓ Aroma’s van pruimen en zwarte bes✓ Toetsen van cacao, kruidnagel en vanille✓ Krachtige aanzet met brede mondvulling

32.99 29.99