La Pauline wijnen

De wijnen van La Pauline zijn al sinds 1988 de meest geleverde wijn van de Wijnbeurs en ontstaan als ‘Uw Grand Cru voor alle dag’. De uitdrukking ‘Grand cru’ is in mijn ogen overdreven en moet natuurlijk worden gezien als marketing. Het is niet zo dat deze wijnen direct met grand cru wijnen uit bijvoorbeeld Bordeaux te vergelijken zijn. Wel is het zo dat veel wijnmakers mooie wijnen maken die in mijn ogen veel beter zijn dan veel dat er uit Bordeaux komt. In die zin zijn de wijnen van La Pauline een veilige keus. Goed gemaakte wijnen tegen een betaalbare prijs.

paysdoc

La Pauline

‘La Pauline’ is vernoemd naar de lievelingszus van Napoleon: Pauline Maria-Paola Bonaparte. Napoleon had 4 broers en 3 zussen. Pauline was de enige die hem trouw bleef tot aan z’n verbanning naar Elba. Zij was een warme vrouw, wars van politiek, die zich voornamelijk bezig hield met de geneugten des levens. Een populair figuur in de Franse historie en nu al 25 jaar hét visitekaartje van de Wijnbeurs.

De wijnen

Waar ’Rondeur, Souplesse en Richesse’ de pijlers zijn van de ‘gewone’ La Pauline, zijn dat voor de Prestige Cuvée, La Pauline Platine, ‘Complexité, Puissance (kracht) en Profondeur (diepgang)’. Ook deze rode Prestige Cuvée wordt geheel in Bordeaux-stijl bereid. Traditioneel van Cabernet Sauvignon- en Merlotdruiven. De wijn is alleen een tandje dikker en gespierder, omdat voor Platine uitsluitend de rijkste trossen worden geselecteerd. Doordat Platine bovendien langer op eik rijpt, vergaart de wijn extra weelde en nunances. De rode Prestige Cuvée bestaat sinds 1998. De witte Platine sinds 2005. Van beide Prestige Cuvées is de oplage strikt gelimiteerd.

Pays d’Oc

In Languedoc-Rousillion is het landschap vaak een lapjesdeken van wijngaarden. Dit komt omdat er veel verschillende soorten druiven aangeplant staan. De wijnen die gemaakt worden zijn vaak vol en fruitig. Daarnaast kom je veel blends tegen. Dat zie je bij in mijn ogen de mooiste wijn van La Pauline ook: dat is een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot (een klassiek Bordeaux-blend)

Wijnen van La Pauline
Pays d'Oc | Frankrijk

La Paulines Les Fêtes WijnpakketEen feestelijk wijnpakket met twee gelimiteerde feestcuvées van La Pauline, de meest geliefde wijn van de Wijnbeurs. Inclusief een vorstelijke magnum ter waarde van €25,.

73.95 39.95

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline Precieuse Merlot-CabernetTer gelegenheid van het 30-jarig jubileum van La Pauline werden enkele vaten met de mooiste wijn van 2015 apart gelegd, om in een donker hoekje uit te rijpen tot iets heel bijzonders. De La Pauline Precieuse Merlot-Cabernet. De wijn is …

79.00

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline Les Fêtes Sauvignon BlancDe verfrissende Les Fêtes is gemaakt van het mooiste fruit van de extractrijke 2017 oogst. De druiven werden slechts licht gekneusd om koel op schil vergist te worden. Daarna rijpte de wijn op zijn ‘lie’, voor diepte en complexiteit.

9.49

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline Platine Cabernet-MerlotDe oogst van 2017 pakte bijzonder goed uit voor deze Cabernet gedomineerde wijn: volop intens fruit van kersen, cassisbessen, en een romige textuur. Breed en rijk van smaak, lekker bij een stuk gebraad.

9.99

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline ‘Miracle’ Colombard-SauvignonEen spetterfrisse en geconcentreerde Miracle uit de Zuid-Franse wijnstreek Côtes de Gascogne. 2017 was een extreem goed jaar voor de Colombard druif en zorgt daarmee voor de crispy ‘bite’. Heerlijk op zichzelf of bij vis of salades.

7.49

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline WijnpakketKiezen tussen al uw favoriete La Pauline wijnen is niet meer nodig. Speciaal voor de liefhebbers samengesteld, met onder andere dé rode huisfavoriet, spetterend fris wit en de bruisende bubbel.

72.00

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline Platine ChardonnayOp z’n Bourgondisch genieten van een krachtige witte Pauline. Deze wijn bevat het romige karakter van Pouilly-Fuissé en ook het typerende Chardonnay botertje, rokerig eiken en fijn zuur. Perfect in balans.

9.99 7.89

Pays d'Oc | Frankrijk

La Pauline Les Fêtes Merlot-CabernetHet is feest met La Pauline Les Fêtes. Het hoge aandeel Merlot zorgt voor een rijke en mollige textuur. De volrijpe Cabernet zorgt voor de cassis en het romige kersenfruit. Speciaal gebotteld voor de feestdagen.

9.99 6.49