Hugo wijn is in korte tijd een zeer populair drankje geworden. Hugo is een fris, fruitig en sprankelend drankje. Het is gemaakt door aan witte mousserende wijn vlierbloesem en munt toe te voegen. Wanneer je de samenstelling weet is het goed voor te stellen dat dit een heerlijk feestelijk en fris drankje is. Prima als aperitief of in de tuin in de lente of de zomer.

Waar en hoe is Hugo wijn onstaan?

Hugo wijn komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Zuid-Tirol, Bolzano. Zeker in Noord-Italië is de drank niet meer weg te denken. Stefan Zanotti en Thomas Divina hebben het drankje bedacht. Zanotti was werkzaam bij een beroemde wijngaard en eigenaar van een bar, waar Divina werkzaam was. Al jaren mixten ze het drankje Hugo zelf, maar wat zouden ze het fantastisch vinden om deze populaire cocktail kant-en-klaar op de markt te brengen. De heren hebben zich inmiddels ontpopt tot ware trendsetters. Ook worden er al varianten van deze cocktail op de markt gebracht. Zo is er nu ook de rosé variant, die er ook nog eens heel verleidelijk uit ziet.

Eten en drinken

Hugo wijn kan je het beste ijskoud drinken. Dat is het drankje het lekkerst. Het past bij de frissen en fruitige eigenschappen. Je kan het zo drinken maar een paar ijsblokjes en muntblaadjes toevoegen is nog iets lekkerder en staat ook vrolijk en feestelijk.

Populaire Hugo wijnen