Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva


De Gran Reserva van Casa Safra blijft een hele populaire wijn. Waarschijnlijk komt dit omdat het een wijn is die zijn geld meer dan waard is. Het is rode wijn uit het gebied Terra Alta. De wijn is te koop bij Wijnvoordeel.nl en is regelmatig in de aanbieding.

Lekker en betaalbaar

Het is op zichzelf al heel wonderlijk dat je deze wijn heel vaak voor 50% van de originele prijs dus maar 4,99 kan kopen. Ga maar na. Deze Gran Reserva heeft 24 maanden gerijpt op Frans en Amerikaanse eikenhouten vaten. Na deze houtlagering heeft de wijn nog 36 maanden gerijpt op fles in de Bodega van Casa Safra. Door dit proces heeft de wijn fluweelzachte tannines en een karakteristieke smaak gekregen. Hierdoor beleeft u de smaak van pure passie!

 knoppen
Feiten over deze Casa Safra Terra Gran Reserva Jaargang: 2009 Land/Herkomst: Spanje Regio: Terra Alta Onderscheidingen: Berliner Wein Trophy 2015 – Zilver Druivenras: Grenache (30%), Cabernet Sauvignon (20%), Tempranillo (50%)

Kleur, geur en smaak

De wijn heeft een intense donkerrode kleur. Wanneer je de wijn in je glas hebt ruikt je direct het fruit en ook de vanille van het hout. Wat een fantastische rode wijn is dit! Zonder twijfel één van de beste rode wijnen uit ons assortiment. Een perfecte smaakcombinatie van verse bosvruchten, zwart fruit, vanille, kruiden en krachtige tannines zorgen voor een uitzonderlijke geconcentreerde wijn. In de afdronk zeer fruitig en kruidig. Een unieke Spaanse Gran Reserva van Casa Safra!
Het is niet de bedoeling om deze wijn lang te gaan bewaren. Gewoon nu drinken.

Eten en drinken

Voor mij is deze wijn prima om los van eten te drinken. Goed te gebruiken als borrelwijn dus. Daarnaast is de wijk goed te combineren met vleesgerechten. Je moet dan vooral denken aan lichtere soorten vlees. Daarnaast wordt door de producent zelf de suggestie gegeven om de wijn samen met pizza, pasta en diverse kazen. Dat mag van mij dan wel wat specifieker.

Casa Safra

De wijnen van Casa Safra zijn al jaren dé favoriet van onze klanten. Casa Safra werd opgericht in de stad Alicante, 100 km ten zuiden van Valencia. Tegenwoordig heeft Casa Safra diverse wijngaarden verspreid over geheel Spanje en is één van de meest prestigieuze wijnhuizen van het land. De selectie en het oogsten van de druiven wordt nog grotendeels handmatig gedaan om een optimale kwaliteit te garanderen.

Terra Alta

Terra Alta is gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van de binnenlanden van Cataluyna. Al meer dan 1000 jaar is de wijnproductie met deze regio verbonden waar een geheel eigen manier van leven heerst onder de kleine bevolking. Toen al werden de wijnen van Terra Alta enorm geprezen vanwege de typische karakteristieke smaak.Vandaag de dag is de wijnproductie nog steeds nauw verbonden met Terra Alta. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 400 meter en staan op natuurlijke terrassen verspreid op kalkhoudende bodems. Er heerst een mediterraans klimaat met hete zomers, koude winters en weinig regen. Dit is een ideaal klimaat, omdat de zon in de zomer alle kans krijgt, waardoor de druiven optimaal kunnen groeien.

knoppen

 

Comments are closed.