ondom de stad Alba in Piëmonte liggen een aantal DOC’s waar zeer goede wijnen gemaakt worden. Eén van deze gebieden is Barbera d’Alba. Aan de naam kunnen we direct ontlenen dat de wijnen gemaakt worden van de Barbera druif. De wijnen van de goede wijnhuizen bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Zeker het proberen waard dus.

Barbera d’Alba en Piemonte

Barbera d’Alba maakt als DOC onderdeel uit van het fameuze wijngebied Piemonte. De wijnbouw is hier al eeuwen oud. In Piëmonte zijn de wijngaarden vooral de Nebbiolo en de Barbera druiven te vinden. Waarbij van de Nebbiolo vooral stevige wijnen gemaakt worden. De Barbera wordt steeds populairder om dat de wijnen over het algemeen een zachter en ronder karakter hebben.

Barbera d’Alba Superiore

Naast de ‘gewone’ Barbera d’Alba wijn wordt er ook Barbera d’ Alba Superiore gemaakt. De gewone Barbera d’Alba ondergaat geen houtrijping terwijl de Superiore minimaal 12 maanden op eikenhouten vaten moet rijpen voordat deze op de markt komt. Alle wijnen uit de Barbera d’Alba DOC worden van uitsluitend Barbera gemaakt.

Populaire wijnen