Tempranillo

De Tempranillo is de belangrijkste blauwe druivensoort in Rioja in Spanje. In deze beroemde wijnstreek wordt de druif vaak gemengd met andere druiven maar er worden steeds vaker wijnen geproduceerd met alleen Tempranillo als ingrediënt. De Tempranillo is een druif die complexe, elegante en lang houdbare wijnen kan voorbrengen. Naast Spanje wordt de druif ook veel gevonden in Argentinië.

Tempranillo is de basis van heel veel goede Spaanse wijnen

Kleur, geur en smaak van de Tempranillo

De Tempranillo heeft een dikke schil en is niet uitgesproken zuur of zoet. Daardoor zijn de wijnen over het algemeen heel toegankelijk. De wijnen zijn fruitig en hebben over het algemeen een niet al te hoog gehalte alcohol. De goede wijnen hebben aroma’s van specerijen en frambozen. Verder hebben de wijnen een diepe kleur en goede structuur waardoor ze goed houdbaar zijn. Hoewel de druif in heel Spanje wordt verbouwd komen de beste wijnen voort uit de gebieden waar het warm is. Voor hoogstaande wijnen heeft de druif een warm klimaat nodig. Deze omstandigheden zijn te vinden in Ribera del Duero, Rioja, Penedes en Navarra. Daar is de druif dus ook in grote hoeveelheden te vinden in de wijngaarden.

No comments yet.

Geef een reactie