Rosso di Montalcino

Rosso di Montalcino wordt vaak gezien als de betaalbare variant van Brunello di Montalcino. De Rosso di Montalcino wordt, net als de Brunello gemaakt van de Sangiovese grosso Brunello druiven. De wijnen zijn minder zwaar dan de grotere en zwaardere broer Brunello. Vergis je alleen niet. Er zitten hele goede en mooie wijnen tussen!

rosso-di Montalcino wordt gemaakt van Sangiovese druiven.

Sangiovese

Sangiovese druiven staan niet bekend om het vele fruit. De druif kenmerkt zich door het hoge gehalte zuren en tannines. Daarnaast bevat het sap niet veel suiker en alcohol. Als laatst kenmerk is de smaak behoorlijk aards. Het resultaat is dat een klassieke wijn van Sangiovese droog is en een hoog gehalte aan tannine heeft. De wijnen zijn daarnaast niet heel complex. Het aroma van de wijn bevat eigenlijk altijd tonen van kersen en kruiden. Ook worden vaak tonen van champignons waargenomen. Door het hoge gehalte zuur en tannine zijn de wijnen vaak goed houdbaar.

 

No comments yet.

Geef een reactie